HAMMEL-FILMEN
HAMMEL-FILMEN
Nyhed

HAMMEL-FILMEN

Udgivet af Forlaget AKKA
Hammel og omegnens historie gennem film klip, som er indsamlet fra private, til Lokalhistorisk Arkiv i Hammel. Klip fra familiefester. Humoristiske optagelser ned igennem byens gader, med tidens forskellige automobiler og forretnings facader. Et dejligt afsnit om Hammelbanen. Livet i landsbyerne. Ture på landevejene i Hammels omegn, med arbejdet på markerne og dyrskuer for egnens landbrug. En lun fortælling om om dagligdag og fest, samt små og store begivenheder i Hammel i årene 1953 og frem til 1985.

Filmen er opdelt i afsnit der omhandler Handel, Politik, Trafik, Skoler, Fest og Fornøjelser, Sport, Familier i Hammel, Frijsenborg, Landbrug og Landsbyer. Man kan se filmen fra start til slut, eller selv vælge rækkefølgen, når man ser filmen på DVD.

Hammel Filmen er blevet til i et frugtbart samarbejde mellem Forlaget Akka og de tre filmmagere, tidligere sognepræst Ole Hyldegaard Hansen, Birger Sandholm Poulsen, der også er speaker i filmen, og leder af lokalhistorisk Arkiv, Poul Nørgaard.
Filmen Hammel og omegnens historie video
Leje
45 DKK
48 timers adgang
Køb
75 DKK
Download link til fil
Lignende
Vis alle arrow_right
FOLK FRA HAMMEL-KANTEN 1
Nyhed
FOLK FRA HAMMEL-KANTEN 1
Køb: 99 kr
FOLK FRA HAMMEL-KANTEN 2
Nyhed
FOLK FRA HAMMEL-KANTEN 2
Køb: 99 kr
FOLK FRA HAMMEL-KANTEN 3
Tilbud
FOLK FRA HAMMEL-KANTEN 3
Køb: 99 kr
FORLAGETS HISTORIE
Forlaget blev stiftet i 1985, via en udgivelse af Arne Gammelgaards bog "Grever og godtfolk” om livet på Hammelkanten 1815-1875. Tanken var at give Arne Gammelgaard mulighed for, at formidle Hammel-egnens historie.

Efterfølgende har Arne Gammelgaard skrevet en perlerække af bøger om Historien på Hammelegnen, under hans virke som tidligere leder og ophav til Lokalhistorisk Arkiv i Hammel.


Med tiden har Forlaget Akka haft mange andre spændende udgivelser, blandt andet er der udkommet bøger med gode ture i Hammel området, film med sammenklip og tidsbilleder fra 1950’erne og opefter, en bog med portrætter af meget forskellige personer fra Hammel kanten. Blot for at nævne et lille udpluk.